groenproject

ZO MAAKT U UW GROENPLOEG EFFICIËNTER

Elk groenproject is weer een uitdaging op zich. Of er nu een nieuwe tuin moet worden aangelegd of onkruid langs het spoor moet worden gemaaid, alles vraagt om een goede planning, structuur en het juiste gebruik van materialen. Maar hoe maak je zo’n groenproject efficiënter? Hieronder geven we 5 handige tips!

Lees meer

1. Duidelijk plan opstellen

Alles begint met een duidelijk plan van aanpak. Wat moet er allemaal gebeuren en welke stappen zijn nodig om het doel te bereiken? Wanneer bijvoorbeeld alle N-wegen onderhouden moeten worden, kijk je eerst naar wat er precies gedaan moet worden, hoe vaak er gemaaid moet worden en hoeveel tijd het kost om bijvoorbeeld 1 km te maaien. Met een helder plan kun je makkelijker inschatten hoeveel personeel nodig is. Een goed doordacht plan vormt altijd de basis voor het effectief werken aan een groenproject.

Groenprojecten

2. Flexibel personeel inzetten

Een ander element om je groenproject efficiënter te laten verlopen, is het inzetten van flexibel personeel. Te veel personeel hebben is niet efficiënt, maar tijdens drukke momenten kan je juist weer tekortkomen. Door flexibel personeel in te zetten, kun je piekmomenten goed opvangen zonder het hele jaar door met te veel personeel te zitten. Zo zorgt de inzet van flexibel personeel voor een efficiënter groenproject.

Direct een groenploeg inhuren

3. Materiaal huren in plaats van kopen

Om het werk van een groenproject goed uit te voeren, is voldoende materiaal nodig. Extra materiaal betekent echter meer opslag, hogere onderhoudskosten en een groter investeringsbudget. Aangezien je dit materiaal vaak alleen tijdens drukke periodes nodig hebt, is het efficiënter om materiaal te huren in plaats van te kopen. Een groot voordeel van Groen en Agri projecten is dat wanneer wij flexibel personeel leveren, we ook meteen het benodigde materiaal meeleveren. Zo huur je het materiaal alleen wanneer dat nodig is en hoef je niet extra te investeren in gereedschap en werkbussen.

4. Gebruik van technologie en apps

Tegenwoordig is technologie niet meer weg te denken bij het uitvoeren van projecten. Wanneer er op een locatie groenonderhoud is uitgevoerd, wordt er vrijwel altijd een foto geüpload van het resultaat. Op kantoor kan dan worden gecontroleerd of het onderhoud aan de gewenste kwaliteitseisen voldoet. Is dat niet het geval, dan kan de planning worden aangepast. Op deze manier draagt technologie bij aan een efficiënte planning.

5. Regelmatige evaluaties en aanpassingen

De laatste tip is om regelmatig evaluaties te houden en aanpassingen te doen. Er kunnen altijd onverwachte problemen opduiken of dingen anders lopen dan gepland. Daarom is het belangrijk om regelmatig evaluaties in te plannen. Zo kun je bespreken wat er beter kan op basis van de ervaringen uit de afgelopen periode. Daarna kun je bepalen welke aanpassingen nodig zijn om het groenproject weer efficiënter te laten verlopen.

Ondersteuning bij uw groenprojecten?

Twee van de tips gingen over het inzetten van flexibel personeel en het huren van materiaal, handige manieren om je groenproject efficiënter te maken. Heeft u deze ondersteuning nodig? Wij kunnen u hierbij helpen. Bij ons kan u een groenploeg inhuren, compleet met personeel, gereedschappen en een werkbus. Daarmee kan u flexibel opschalen en zo heeft u altijd genoeg bezetting bij een groenproject. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Neem contact op!