Veligheid op de werkplek in de groenvoorziening

Veiligheid op de werkplek in de groenvoorziening

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje, maar je kan de kans op een ongeluk weldegelijk verkleinen. Er zijn verschillende maatregelen die wij als Groen en Agri projecten nemen om te zorgen voor veiligheid op de werkplek in de groenvoorziening.

Lees meer

Medewerkers in bezit van VCA en DVP

Bij Groen en Agri projecten hechten we veel waarde aan de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers. Daarom is een VCA-certificaat een verplichting wanneer mensen bij ons aan het werk gaan. Als zij deze nog niet hebben, dan moeten deze op korte termijn behaalt worden. Het VCA-certificaat bevestigt dat al onze medewerkers bekend zijn met de essentiële veiligheidsnormen en procedures die nodig zijn in potentieel risicovolle omgevingen.

Ook werken onze medewerkers regelmatig langs het spoor. In dat geval zijn zij altijd in het bezit van een DVP pas.

Veiligheid langs het spoor VCA
BG Image 6

Toolboxen

Om onze medewerkers te blijven attenderen op de veiligheid gaan wij regelmatig langs om een toolboxmeeting te houden. Hierin communiceren we over de nieuwste veiligheidsprocedures, relevante wetgevingen en over de andere veiligheidsgerelateerde kwesties. Het doel is tenslotte om een veilige werkomgeving te houden en bewustwording te creëren.

Onze VCA certificering
Toolbox Groen en Agri

Werken met gekeurd gereedschap

Ook is het essentieel dat het gereedschap je niet in de steek laat. Om daar voor te zorgen laten wij jaarlijks al ons motorisch gereedschap keuren. Zo zorgen we ervoor dat het gereedschap geen gebreken heeft en zo komt de veiligheid van de gebruiker niet in het geding.

Door al deze maatregelen te nemen, zorgen wij voor veiligheid op de werkplek in de groenvoorziening.

Bekijk ons materieel
Groen en Agri Projecten