ONDERSTEUNING BIJ FLORIADE 2022

 

De voorbereidingen voor de Floriade Expo 2022 zijn al een tijdje afgerond. De wereldtuinbouwtentoonstelling laat allerlei groene innovaties zien waarmee steden groener, duurzamer en leefbaarder gemaakt worden. Verschillende medewerkers van Groen en Agri werkten mee aan dit unieke project in Almere. Benieuwd wat zij er zelf van vinden?

Werken op een unieke locatie

De wereldtuinbouwtentoonstelling wordt eens in de tien jaar in Nederland georganiseerd. Om het project te realiseren zijn een hoop verschillende mensen nodig. Van architecten tot werkvoorbereiders en van bouwvakkers tot hoveniers en groenvoorzieners. Zo ook George en Woo van Groen en Agri projecten. Zij werken op dit terrein als groenmedewerker.

“Het leuke aan deze locatie is natuurlijk het terrein zelf maar ook het uitzicht dat je hebt op de nieuwe gebouwen, de gondelbaan en het water. Je kan gewoon lekker je ding doen op een prachtige locatie.”

Floriade drone foto 2022
BG Image 6

Werkzaamheden

George werkt sinds juli op deze bijzondere locatie en twee weken later kwam Woo het team versterken. Beide mannen geven aan dat het werk goed bevalt. “Het is heel afwisselend werk. We schoffelen, verwijderen het onkruid en maken de bomen vrij voor de beplanting. Het terrein is zo groot dat het voelt alsof je een heel dorp in onderhoudt hebt. Dat maakt het juist zo leuk.” En daar hebben ze gelijk in. Het terrein is maar liefst 60 hectare groot en daarmee komt het in de buurt van een klein dorp. Daarnaast staat er tijdens de tentoonstelling een kabelbaan op het terrein. Dit biedt de bezoekers een uniek perspectief vanuit de lucht.

Kunt u ook zo’n groenploeg gebruiken als George en Woo?

Neem contact op

Groen en agri floriade medewerkers bezoek

Oplevering van het terrein

Ook over de oplevering weten George en Woo het een en ander te vertellen. Het is de bedoeling dat de tentoonstelling van april t/m oktober 2022 geopend is. Daarna gaat het terrein dicht en wordt het een nieuwe stadswijk van Almere. Momenteel staat er al een hotel maar daarnaast komen er ook koopwoningen, een bejaardentehuis en verschillende andere faciliteiten.

De overgang van het evenemententerrein naar een stadswijk is vrij simpel. Alle voorzieningen zoals water en elektra zijn al meteen aangelegd zodat de grond niet nog een keer opengehaald hoeft te worden. Het groen komt in deze wijk centraal te staan waardoor het een totaal ander beeld heeft dan een ‘normale’ woonwijk.

groen en agri floriade schoffelen
BG Image 6

Wil jij ook aan de slag op mooie locaties zoals de Floriade Expo?

Wil jij net als George en Woo werken in het groen op dit soort mooie locaties? Dan hebben wij genoeg indrukwekkende projecten in de groenvoorziening waar wij jou kunnen inzetten!

Neem vandaag nog telefonisch (06 39 58 03 36) of per mail (info@groenenagriprojecten.nl) contact met ons op!

Krijg een impressie van het werk van George en Woo

DCIM100MEDIADJI_0434.JPG